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Amendment to Request for Tenders No.: UTM200228 

 
This amendment is incorporated into and forms part of the Request for Tenders for UTM200228 
 
Please note the following additions, amendments, and clarifications:  
 
Notice(s): 
 
Notice # 1: Appendix 13 - Architectural Addendum A-1 has been posted to MERX.  

 
  

 
Questions & Answers: 

 
Question # 1: The new eyewash station ES-1 does not specify a thermostatic mixing valve (TMV).  Please 
clarify if a TMV is required for ES-1.   
Answer # 1: Refer to item 2.3.2 of specification section 22 41 13 for the requirements of the thermostatic 
mixing valve for the eyewash station.   

 
Question # 2: Please clarify if items left in room 421 Clean Lab will be protected/covered in plastic by UTM 
or if protection of existing items is to be by GC. 
Answer # 2: Refer to item 1.04 of specification section 01 56 00 for the protection of finishes. All non-fixed 
equipment and loose furniture will be removed by UTM prior to construction, unless indicated otherwise. 
Fixed benchwork, cabinets, shelves racks and fume hood will remain and shall be protected similar to 
finishes. 
 
Question # 3: Schedule D Price Schedule calls for unit price to replace exit sign with green running man.  
Electrical drawing E-401 notes 3 new green running man exit signs.  Please clarify if these 3 exit signs are 
to be included in the base bid or if these signs are to be priced only as an optional unit price. 
Answer # 3: The 3 exit signs shall be included in the base bid. 
 
Question # 4: Answer to question #3 in addendum #2 states that bidders are to refer to note 21 on 
drawing & location of signage.  Note #21 reads “provide room signage as per UTM standard”.  Signage 
standards have not been provided.  Please clarify signage standards and/or clarify if existing room sign that 
is to be removed can be re-used.  
Answer # 4: Please refer to Appendix 13 - Architectural Addendum A-1. 
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